ArtMasterFest - 2024

ArtMasterFest - 2023

ArtMasterFest - 2022

ArtMasterFest - 2021

ArtMasterFest - 2020

ArtMasterFest - 2019

ArtMasterFest - 2018

ArtMasterFest - 2017

ArtMasterFest - 2016

Kansainvälinen ArtMasterFest -festivaali Jyväskylässä

Festivaalin järjestää Art-Master ry.
Meidän festivaalimme on muutama hullunhauska päivä, jotka ovat täynnä taideiloa, uusia tuttavuuksia ja tietenkin värikkäitä teatterielämyksiä.
Päätavoitteena lisätä Euroopan venäjänkieliseen teatterielämään uuden värikkään tapahtuman, joka sallii teatterikollektiiveille saada itsensä muiden nähtäväksi ja myöskin nähdä muita. Festivaali antaa mahdollisuuden teatteritekijöille jakaa omaa kokemusta ja saada uusia yhteistyökontakteja. Festivaalin yleisö tulee näkemään korkeatasoisia ja mielenkiintoisia näytelmiä venäjänkielellä.

Art-Master-teatterin järjestämät festivaalit ovat taiteellisia laboratorioita, joissa luomme uutta kieltä yhdessä; sitä ovat synnyttämässä eri maissa tehdyt näytelmät, katuteatteriesitykset, kaikille avoimet näytelmien palautekeskustelut ja ennen kaikkea työpajat ja laboratoriot, joiden ohjaajina toimivat eri taiteen alojen ammattilaiset (näyttelijät, ohjaajat, taiteilijat, teatteripedagogit, katuteatterin ammattilaiset, tanssijat ja muusikot). Järjestämme myös eri teemoista avoimia keskustelutilaisuuksia, joihin osallistuu teatteriammattilaisten lisäksi kulttuurienvälisen viestinnän ja taiteen sekä viestintätekniikan asiantuntijoita.

Me tutkimme nykyteatterin ilmiötä, rajojen häilymistä ja häipymistä monissa eri konteksteissa: näyttämö ja katsomo, ammattilaiset ja harrastelijat, eri genret, eri taidemuodot, näyttämö ja katu, valmis teksti ja improvisaatio, tekstin kirjoittaja ja esittäjä, hiljaisuus ja ääni, liike ja staattisuus, elävä näyttelijä ja tekniset välineet. Etsimme uutta teatterin kieltä. Euroopan monikulttuurinen todellisuus kannustaa teattereita uusiutumaan, pakottaa laajentamaan reviirejä ja kaatamaan esteitä.

Festivaalimme mediassa:

Ylen venäjänkieliset uutiset : http://areena.yle.fi/1-3069462

Ylen uutiset - Keski-Suomi: http://areena.yle.fi/1-3671924

Ylen uutiset : http://yle.fi/uutiset/venajankielinen_teatterifestivaali_syntyi_jyvaskylaan/9105869

Komsomolskaya pravda: http://www.kompravda.eu/online/news/2487061/