Lehdistö

Art-Masterin-festivaali: Virolaisteatterin sanaton esitys keräsi ison yleisön

Pläng! Klovnin lautaset kilahtivat Jyväskylän Kävelykadulla lauantaina iltapäivällä, kun Viron Narvasta saapuva Giraffe Royal –teatteriryhmä esitti teoksensa Clown-Power.

Lue lisää...

Jyväskylässä järjestetään yhtä aikaa kaksi teatterifestivaalia: Harrastajateatterikesä ja venäjänkielisen teatterin Art-Master

Tosi vilkas viikonloppu

Erikoinen viikonloppu tulossa: Jyväskylässä järjestetään kaksi teatterifestivaalia. Toinen on perinteinen Harrastajateatterikesä, toinen venäjänkielisen teatterin festivaali Art-Master. Jälkimmäinen on esitysmäärältään hivenen suurempi, ja sen ohjelma näkyy viikonloppuna myös katukuvassa.

Lue lisää...

Teatterifestivaali Art-Master on jo kulttuuritapaus

Jyväskylässä vietettiin 17.-19.8. jo kolmatta Art-Master -festivaalia. Tapahtuman järjesti paikallinen harrastajateatteri Art-Master johtajanaan Kira Mirutenko. Kolmen päivän aikana nähtiin kahdeksan esitystä Suomesta, Venäjältä, Israelista ja Virosta. Näistä kaksi oli ulkoilmanäytöksiä.

Lue lisää...

Tanssiteatteriarvio: Bravo, Ksenia Malinina ja työryhmä!

Permiläisten esitys oli dramaturgisesti ehjä ja sielun sopukoihin asti porautuva.

Art-Master -teatterifestivaali

Vapaa nykytanssiteatteri (Perm, Venäjä)

Lue lisää...

Kansainväliset Art-Masterskaja-2017-teatterifestivaalit

Viimeisellä kesäviikolla Jyväskylän asukkaan saivat melko usein kuulla kaduilla venäjän kieltä, tavata joukkoja onnellisia ja nauravaisia ihmisiä. Turistien tulva? Opiskelijoita? Ei ja ei. Kymmenet ihmiset useasta eri maasta hakivat viisumia ja ylittivät rajan, jotta pystyivät kokoontuman tämän kesän ainutlaatuisessa kulttuuritapahtumassa: toisilla kansainvälisillä Art-Masterskaja-teatterifestivaaleilla.

Lue lisää...

Kulttuurikeskus ja Art-Master-teatteri Jyväskylässä Seitsemäs teatteri- ja konserttikausi

Vuoden 2016–2017 kausi oli Art-Masterille erittäin aktiivinen: oli ensi-iltoja, konsertteja, kiertueita, kansainvälisiä festivaaleja, uusia lapsille ja aikuisille suunnattuja hankkeita. Mutta asia kerrallaan…

Lue lisää...

Kansainväliset teattereiden festivaalit Jyväskylässä 2016

Ensimmäiset Art-Masterin Jyväskylässä järjestämät venäjänkielisten teattereiden festivaalit kestivät kolme päivää. Neljä esitystä, jotka erosivat toisistaan dramatiikaltaan, lavastukseltaan ja ohjaukseltaan, olivat esillä Art-Masterin teatterilavalla. Moskovan lähellä Odintsovossa sijaitseva teatteri oli yksi harrastelijateattereista, jotka toimivat suurella ilolla monissa venäläisissä kaupungeissa. Venäjänkielisiä teattereita osallistui myös Virosta, Tanskasta ja Suomesta, mikä on ainutlaatuista, ja antaa näyttelijöille mahdollisuuden omalla äidinkielellään tutustuttaa katsojia teatteriin, mikä on erityisen tärkeää nuorille katsojille, jotka elävät monikulttuurisissa perheissä.

Lue lisää...

Sampo – onnen mylly Teatterifestivaali 2016

19.–20.3.2016 Jyväskylässä pidettiin ensimmäiset kansainväliset venäjänkielisten lastenteattereiden ja lapsille suunnattujen teattereiden festivaalit Sampo – onnen mylly. Art-Master-teatteri keksi nämä festivaalit. Teatterifoorumi kesti pari iloista, hullunkurista päivää, jotka olivat täynnä iloa, luovuutta, uusia tuttavuuksia ja tietenkin värikkäitä teatterielämyksiä.

Lue lisää...

SYDÄMEN MUISTOJA

9.5. eli fasismin kukistamisen 70-vuotisjuhlapäivänä Art-Master kutsui katsojat Sydämen muistoja -esitykseen.

Muualla pauhaavien kovaäänisten paraatien ja korvia huumaavan fanfaarin rinnalla teatterin uusi työ kuulosti niin hiljaiselta, sydämelliseltä, jopa surulliselta ja valoisalta tarinalta yksinkertaisesta ihmisestä sodassa ja siitä, kuinka maailman mullistukset vaikuttavat tavallisen perheen kohtaloon.

Lue lisää...

Keskisuomalainen 19.8.2016: 3xVenäjä+Ionesco

Jyväskylä

Tomi Tuomaala

Jyväskylän Kangaslammella tapahtuu viikonloppuna erityislaatuista. Siellä järjestetään kansainvälinen venäjänkielisen teatterin festivaali. Tapaus lienee ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Tapahtuma ei ole valtava: esityksiä on neljä yhtä monelta teatterilta. Isäntä ja järjestäjä on Jyväskylässä vuodesta 2011 toiminut Art-Master. Vierailijateatterit tulevat Tanskan Kööpenhaminasta, Viron Sillamaesta ja Venäjän Odintsovosta.

Lue lisää...