Kauneuden kosketus

Kauneuden kosketus

Juuri sen pääsimme kokemaan näytelmän «Tapahtuipa kerran vedenalaisessa valtakunnassa» aikana. Jyväskyläläisen teatteristudion näyttelijät esittivät näytelmän SADKO -klubin pienille ja isoille katsojille.

Ensimmäisistä minuuteista lähtien lapset olivat uppoutuneita vedenalaisen valtakunnan tunnelmaan. Lavasteet, esiripun koristelu sekä värikkäät puvut veivät katsojat välittömästi vedenalaiseen maailmaan.

Näytelmää ei syyttä sanottu interaktiiviseksi. Se tarkoitti, että kaikista katsojista tuli näytelmän osallistujia ja he pääsivät mukaan toimintaan. Lapset kokivat näkemänsä tapahtumat yhdessä roolihahmojen kanssa, auttaen näitä aktiivisesti. Luonteeltaan erilaiset lapset seurasivat näyttelijöiden roolityötä keskittyneesti, ja jopa vilkkaimmista lapsista tuli haltioituneita katsojia. Kuten kaikissa saduissa, niin myös meidän lavallamme, hyvyys voitti hovineitojen Sireenan ja Mureenan sekä ministeri Omarin juonittelun ja kieroilun. Sitten näyttelijät ja lapset viettivät yhdessä prinsessa Infanta-Akvantan syntymäpäivää iloisin tanssein ja leikein.

Tämän päivän lapsille, jotka on hemmoteltu elokuvilla, erilaisilla viihdykkeillä, hienoilla leluilla ja tietokoneilla, teatteri ei ole sen vähempää välttämätön kuin edellisten sukupolvien lapsille. Sillä teatterissa on jotakin lumoavaa sekä jotain, joka antaa iloa ja varmuuden hyvän voitosta.

Suurkiitos taiteelliselle johtajalle Kira Mirutenkolle ja hänen mainiolle näyttelijäryhmälleen suuresta ilosta ja kauniista kosketuksesta taiteeseen, jonka he lahjoittivat pienille katsojillemme. Toivomme kovasti, että tapaamme vielä useamman kerran!

SADKO -klubi


«Spektr» № 3 / 2014.

Kalenteri
 • 14.08
  17.30 ArtMasterFest I. Vyrypaev «Illuusioita» (Art-Master-teatteri)
 • 15.08
  11.00 - 13.00  Karnevaalikulkue Jyväskylän keskustassa Katu-ohjelma on ilmainen
 • 15.08
  18.00  Anton Tšehhov "Noita" (Anyksciaiin kulttuurikeskuksen teatteri, Liettua), Huoneteatteri (Sammonkatu 4)
 • 16.08
  "Art Master" -10 vuotisjuhla!
 • 16.08
  14.00 Näytelmä "Rakkauteni Anton Tšehhov" (teatteri "Dialogi", Tanska), Huoneteatteri (Sammonkatu 4)