Teatteri-studio

19. toukokuuta Jyväskylän kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä nähtiin suuren menestyksen saattelemana Art-Master -teatteristudion Muistorukous-näytelmän ensi-ilta. Se on Grigori Gorinin näytelmä, joka perustuu Sholem Aleichemin tuotantoon.

Tapahtumat sijoittuvat 1900-luvun alun Anatovkan kylään, jossa ammoisista ajoista lähtien ovat venäläiset, ukrainalaiset ja juutalaiset ”asuneet ja työskennelleet yhdessä, mutta kuolemaan he ovat menneet kukin omiin hautausmaihinsa”. Katsojat saivat kokea vanhan Tevje-maitomiehen ja hänen monilukuisen perheensä tarinan, joka oli täynnä verratonta huumoria hauskoine väärinkäsityksineen. Teatteri seurasi kirjailijaa tuomalla esiin myös Tevjen elämänkerran surullisia sivuja jättäen katsojalle kuitenkin toivoa.

Grigori Gorinin näytelmät ovat muutaman vuosikymmenen ajan olleet menestyksekkäästi esillä paitsi Venäjän myös maailman näyttämöillä. Katsojat rakastavat hänen näytelmiensä pohjalta tehtyjä TV-elokuvia ja vaativat niitä jatkuvasti lisää, kuten esimerkiksi ”Aito Munchhausen”, “Talo, jonka rakensi Svift” ja “Til”. Art-Master on esittänyt yleisölle toisenkin Gorinin tekstin ja tuo säkenöivä tarina teki kaikkiin vaikutuksen.

Tapaamisiin teatterissa!

Tekst: Liia Aleksandrova
Kuvat: Alexandra Sholokhova
Suomennos: Tiina Ynnilä

«Мозаика/Mosaiikki» №6(88) 2013.

Kalenteri
 • 20.01
  Nuorisoteatterityöpaja 13-20-vuotiaille nuorille
 • 26.01
  26.01 kello 18.00 - kansainvälinen Minun runoilijani-runofestivaali, teema - "Runollinen kehonrakennus”
 • 08.03
  IV kansainvälinen festivaali "Sampo - onnen mylly" Jyväskylässä 8.-10. maaliskuuta 2019
 • 16.08
  IV kansainvälinen ART-MASTER-festivaali Jyväskylässä 16.-18. elokuuta 2019