Teatteristudio Art-Masterin uusi ensi-ilta

 

6.7.9. esitettiin Jyväskylän venäjänkielisen yleisön rakastaman teatteristudio Art-Masterin ensi-iltanäytökset. Tällä kertaa ryhmä esitti yleisölle amerikkalaisen näytelmän, jonka on ohjannut teatterin taiteellinen johtaja Kira Mirutenko

Kuuluisan näytelmäkirjailija ja nobelisti John Patrickin komedian päähenkilö on Ethel Savage (Natalia Saari), rikas leski, jonka ottolapset Lily Belle (Kira Mirutenko), Titus (Daniil Ivanov) ja Samuel (Konstantin Finne) ovat toimittaneet ”hiljaiseen luostariin”, mielisairaalaan lääkäri Emmetin (Leo Smirnov) ja sairaanhoitaja miss Willien (Anna Abakumova) huostaan. Tähän on syynä hänen perustamansa Onnen Säätiö, joka auttaa ihmisiä toteuttamaan kummallisia unelmia. ”Hiljaisessa luostarissa” Mrs. Savage tutustuu ihmeelliseen potilaiden maailmaan, jossa he auttavat vilpittömästi ja epäitsekkäästi toisiaan selviytymään peloistaan ja pakkomielteistään. Florence (Mila Tsetkova), Fairy (Natalia Moskalenko), Mrs. Paddy (Tatjana Shverina ja Diana Anfimova), Hannibal (Aleksander Maslov) ja Jeffrey (Aleksander Puchko) auttavat Ethel Savagea ymmärtämään, mitä todellinen rakkaus, myötätunto ja ymmärrys ovat.

Esitys oli selkeä ja monissa kohdissa yllättävä. Erityinen maininta tulee antaa lavastukselle, joka loi tunnelmaa, ja jonka on toteuttanut Alexandra Sholokhova yhdessä Mila Tsvetkovan, Julia Mikhailovan ja Ugne Maslovan kanssa. Esityksen valot ja äänet vastasivat virheettömästi ohjaajan ajatuksia (äänimestarit: Maria Lobskaja, Diana Anfimova, valomestari: Andrei Kostyuk). Erityistä tunnelmaa toivat videoprojektiot, jotka teatteri oli valmistanut (näyttelijät: Aleksander Maslov, Kira Mirutenko, Daniil Ivanov). Näytelmää katsomaan saapuneet ihmiset olivat positiivisesti yllättyneitä siitä, että teatterin tilat olivat kesän aikana muuttuneet täysin. Tällä hetkellä teatterisali ei jää muiden kamarisalien varjoon Jyväskylässä. Remontointi tehtiin talkootyöllä. Erityisesti Aleksander Lobskin, Aleksander Maslovin, Aleksander Karamzinin, Mila Tsvetkovan ja Natalia Moskalenkon panos on syytä mainita.

Onnittelemme teatteria ensi-illasta ja uuden teatterisalin avajaisista!

Uudet teatteritilat odottavat katsojia. Kaikki halukkaat eivät mahtuneet kamarisaliin katsomaan ensi-iltaesitystä.

Seuraava esitys on 5.10. klo 18.00. Liput tulee varata etukäteen numerosta 050 406 5275. Lippujen hinta on 16 euroa (eläkeläiset, opiskelijat ja koululaiset 14 euroa). Esitys näytetään osoitteessa Laikuttajantie 2.

Nähdään teatterissa!

 

Lija Aleksandrova

Kuvat: Alexandra Sholokhova

Suomennos: Maria Lepistö

 


 

Mosaiikki 6 (98) 2014

Kalenteri
 • 14.08
  17.30 ArtMasterFest I. Vyrypaev «Illuusioita» (Art-Master-teatteri)
 • 15.08
  11.00 - 13.00  Karnevaalikulkue Jyväskylän keskustassa Katu-ohjelma on ilmainen
 • 15.08
  18.00  Anton Tšehhov "Noita" (Anyksciaiin kulttuurikeskuksen teatteri, Liettua), Huoneteatteri (Sammonkatu 4)
 • 16.08
  "Art Master" -10 vuotisjuhla!
 • 16.08
  14.00 Näytelmä "Rakkauteni Anton Tšehhov" (teatteri "Dialogi", Tanska), Huoneteatteri (Sammonkatu 4)