Meillä on ilo esitellä IV kansainvälisen Art-Master-teatterifestivaalin 2019 ohjelma. Festivaalin ohjelmaan kuuluu draamanäytelmiä, virtuaaliteatteriprojekti, katuteatteria sekä karnevaalikulkue.

Lippuja on hyvin rajoitetusti. Meillä on pienet salit ja festivaalilla on paljon osallistujia, minkä vuoksi emme valitettavasti pysty tarjoamaan lippuja kaikille halukkaille. Lippuvaraukset kannattaa tehdä mahdollisimman pian!

IV kansainvälisen Art-Master-teatterifestivaalin ohjelma 2019

Pe 16.8
11.00-16.00, Sepänkeskus (Kyllikinkatu 1)

Virtuaalinen näytelmä Kalevala. Kohtauksia. Theater & VR InterLab ry, Helsinki


TheaterVR on lajissaan ainutlaatuinen; sen esitys on maailman ensimmäisiä virtuaalitodellisuudessa toteutettuja interaktiivisia näytelmiä. Se on täysin uudenlainen, mukaansatempaava tarinankerronnan muoto virtuaalitodellisuudessa; teatterin ja elokuvan synteesi 3D360-formaatissa.

Ryhmä on kehittänyt ainutlaatuisen kuvaustekniikan sekä yksittäisten stereokooppisten 3D-videoiden liittämisen moduloituihin 3D-kohtauksiin ja virtuaaliympäristöihin Unity-ohjelmassa. Sen avulla oikeat näyttelijät (ei siis animoidut avattaret) pystyvät toteuttamaan mitä tahansa kohtauksia ja esityksiä uskomattomissa ja mielikuvituksellisissa tiloissa ja maailmoissa.

TheaterVR:n esityksessä osallistuja saa kokemuksen kokonaisvaltaisesta mukanaolosta ja täysin uudenlaisia, mielenkiintoisia vaikutelmia näytelmän katsomisesta.

VR-näytelmä Kalevala. Kohtauksia. perustuu karjalais-suomalaiseen eepokseen ja folkloreen, ja siinä uppoudutaan muinaisen kulttuurin ja Kalevalan sankareiden myyttisiin maailmoihin käyttämällä nykyaikaista VR-tekniikkaa, äänisuunnittelua ja musiikkia.

Esitys kestää 26 minuuttia (lyhennetty versio).

18.00, Art-Master-teatteri, Laikuttajantie 2

Sanasotaa Chioggiassa, Art-Master-teatteri, Jyväskylä

Festivaalin järjestäjät tarjoavat katsojille oman näkemyksensä tunnetun italialaisen dramaturgin Carlo Goldonin komediasta.

Venetsian lähellä sijaitsevassa pienessä Chioggian kalastajakylässä asuu vierekkäin kaksi perhekuntaa; he riitelevät ja sopivat jatkuvasti saaden aikaan erilaisia skandaaleja ja huvittavia kiistoja. Näyttämöllä nähdään intohimoja italialaisittain: palavaa mustasukkaisuutta, hehkuvia tunteita ja eteläistä temperamenttia.
Näytelmässä on mukana lähes kaikki teatterin esiintyjät. Näyttelijät puhuvat ja laulavat välillä myös italiaksi, esityksessä on elävää musiikkia, yleisölle tarjotaan viiniä – tavallaan katsojat pääsevät mukaan oikeisiin italialaisiin häihin.

Näytelmän on ohjannut Jekaterina Pastuhova. Hän on saanut Venäjän teatterintekijöiden liiton Priznanie-palkinnon.
Näytelmä kestää 1h 30 min ilman väliaikaa.

La 17.8.

Katuteatterilaboratorio (vapaa pääsy):

11.00 Karnevaalikulkue Jyväskylän keskustassa Kirkkopuistosta Kolmikulmaan.
Tervetuloa paikan päälle erilaisissa asuissa, voitte tulla mukaan teatterin juhlaan!


11.50-12.15 Clown-show, leikkimielinen klovneriaohjelma, Art-Master-teatteri, Jyväskylä, Kolmikulman aukio


12.30-13.00 Katuteatteriesitys, Ganzel ja Grettel (Mongolfieri-teatteri, Pietari), Kompassi

18.00, Huoneteatteri, Sammonkatu 4

Hamlet, Teatteri Arlekin, Vilna, Liettua

Teatteri on saanut Liettuan kansallisen Zolotaja ptitsa -palkinnon, se on osallistunut ja saanut palkintoja monilla kansainvälisillä festivaaleilla ja foorumeilla Itävallassa, Saksassa, Ranskassa, Italiassa, Sloveniassa, Venäjällä, Valkovenäjällä, Tsekissä ja monissa muissa maissa.
Teatteri Arlekin osallistui Art-Master-festivaalille vuonna 2017 mielenkiintoisella tulkinnallaan Gogolin Päällystakista. Tällä kertaa katsojat saavat nähdä uuden version Shakespearen Hamletista. Näytelmän ohjaaja on tehnyt epätavallisia ratkaisuja ja tarina kerrotaan ilman tekstiä, minkä ansiosta esitystä voi katsoa ilman käännöstä. Puvustus on mielenkiintoinen ja näyttelijäntyö mukaansatempaavaa – näiden vuoksi kannattaa ehdottomasti tulla katsomaan tämä festivaaliesitys!
Näytelmä kestää 1 h.

Su 18.8

14.00, Huoneteatteri, Sammonkatu 4

Luonnonpuisto, Andrei Jemeljanovin monologi, (Sankt Peterburg, Venäjä)
Esitys perustuu S. Dovlatovin kertomukseen ihmisen kamppailusta oman sisäisen minänsä, omien tapojensa ja ennakkoluulojensa kanssa. Käy ilmi, että se on kamppailua oman minän ja oman rakkauden puolesta.

Näiden kolme asian takia tulette pitämään näytelmästä:
– omaelämänkerrallinen kertomus
– kevyt ironia ja dovlatovmainen huumori
– yksi näyttelijä esittää 8 (!) roolia

Boris Alihanov, leningradilainen intellektuelli, pakenee arkipäiväisiä ongelmia Puškinin vuorille, aloittaa oppaan työt Puškinin luonnonpuistossa, ja tajuaa vasta sitten, että omaa itseään on mahdotonta paeta. Paikallisten ihmisten keskellä Alihanov jää aivan yksin itsensä, oman menneisyytensä ja tekemiensä virheiden kanssa. Toisaalta tuntuu siltä, että niitä ei enää pysty korjaamaan, mutta toisaalta peruuttamatonta on vain kuolema...
Ohjaaja: Jana Danilova
Näytelmä kestää 1 h 30 min ilman väliaikaa.

16.45, Huoneteatteri, Sammonkatu 4

Runoilijaa ei tarvitse pelätä, Grigori Kofmanin monologi, Berliini, Saksa
Grigori Kofman on näyttelijä, ohjaaja ja runoilija, joka on palkittu kansainvälisillä festivaaleilla Irlannissa, Saksassa, Liettuassa, Bulgariassa, Unkarissa jne. Festivaalillamme hän esittää Aleksandr Galitšin teksteihin perustuvan näytelmän.
A. Galitš on 1900-luvun suuri runoilija; kronikankirjoittajana hän on eräs niistä harvoista, jotka pystyivät tekemään tarkan diagnoosin siitä yhteiskunnasta, jossa hän eli suurimman osan elämäänsä.
Runoilijaa ei tarvitse pelätä on ”monikerroksinen piirakka”, joka on leivottu Galitšin runoista, lauluista ja hänen tekstiensä pohjalta tehdyistä teatteriesityksistä, ja se sisältää paljon näyttelijän trikkejä, leikkiä ja erilaisia hahmoja. Esitys kestää 1 h 20 min.


Osoitteet:
Art-Master-teatteri, Laikuttajantie 2, Jyväskylä
Huoneteatteri, Sammonkatu 4
Sepänkeskus, Kyllikinkatu 1

Lippuvaraukset: +358504065275 ja art-master@art-master.fi

Lippujen hinnat ja alennukset:
1 näytelmä – 16 € (14 € Art-Master ry:n jäsenille) 
2 näytelmää – 16+12=28 € (26 € Art-Master ry:n jäsenille) 
3 näytelmää – 16+12+9=37 € (35 € Art-Master ry:n jäsenille) 
4 näytelmää – 16+12+9+8=45 € (42 € Art-Master ry:n jäsenille) 
5 näytelmää – 16+12+9+8+5=50 € (47 € Art-Master ry:n jäsenille)

Tavataan teatterissa!

+358504065275
art-master@art-master.fi