Kansainvälinen ART-MASTER-festivaali 25-28.8 Jyväskylässä

Hyvät ystävät!

Tervetuloa kansainväliseen Art-Master-teatterifestivaaliin 2017 Jyväskylässä 25.-27. elokuuta 2017.

Festivaalissa esittävät Venäjän, Liettuan, Ukrainan ja Eestin teatterinäyttelijät, jotka ovat nyt meillä Jyväskylässä Art-Masterin vieraina. Festivaalin ison osallistujamäärän vuoksi lippuja myydään vain 30 kpl yhteen esitykseen. Liput kannattaa varata mahdollisimman pian!

Ohjelma:

25.8. perjantai

16.30-17.00 Festivaalin avaus (Huoneteatteri) – ei erillista maksua, avaukseen pääsee lipulla Ritariromaanin sivuja – esitykseen, joka alkaa heti avauksen jälkeen.

17.15-18.15 - Näytelmä "Ritariromaanin sivuja" - keskiaikaista teatteria. Kuninkaallinen kirahvi –teatteriseura («Giraffe Royal», Narva, Eesti). Esityksen seuraaminen ei vaadi venäjän kielen taitoa. Huoneteatteri (Sammonkatu 4). Pääsy lipulla.
"Giraffe Royal" seura avaa oman 30. esityskauden. Teatteriseuran esityksissä yhdistyvät klovni- ja pantomiimiesityksiä, kansan- ja tanssiperinteitä. Teatteriseura on osallistunut eri festivaaleihin ja projekteihin mm. Ranskassa, Italiassa, Espanjassa, Hollannissa, Saksassa, Venäjällä ja on saanut palkintoja eri kilpailuissa.

"Ritariromaanin sivuja" esityksessä hovinarri kertoo uskomattomia ja hämmästyttäviä tarinoita. Esityksessä on myös muita hahmoja kuten musta kuningatar, enkeli, kuolema ja harhaileva ritari. Esityksen seuraaminen on ymmärrettävä ilmankin venäjän kielen taitoa.

Teatteriseuran omat sivut: http://ctvarkki.wixsite.com/girafferoyal

26.8. lauantai

12.00-13.00 – Näytelmä "Ei tulevasta, vaan menneestä..." - koreografisia postikortteja J. Brodskyn teosten pohjalta. Vapaa nykytanssiteatteri («Free Dance Contemporary Theatre», Perm, Venäjä). Esityksen seuraaminen ei vaadi venäjän kielen taitoa. Huoneteatteri (Sammonkatu 4). Pääsy lipulla.

Teatteriseuran esitykset ovat klassisen kirjallisuuden tulkintoja koreografian menetelmin. «Free Dance Contemporary Theatre» on voittanut eri festivaali- ja koreografiakilpailuissa. Se on saanut myös Grand Prix Venäjän isoimmassa harrastajateatterien festivaalissa "Teatteri alkaa" Pietarissa.
Näytelmässä "Ei tulevasta, vaan menneestä..." nähdään erilaisia teatterin luomia postikortteja, joiden avulla kuvaillaan menneisyyttä. Katsojat elävät mukana 1960-1970 luvuilla. Tuore, mielenkiintoinen, erikoinen, koskettava esitys! Tervetuloa katsomaan esitystä, ei vaadi venäjän taitoa.

Näytelmästä lisää: https://www.youtube.com/watch?v=nWBmQuRG8C4

14.00-15.15 – Näytelmä "Kirje Jumalalle" A. Krymin kertomusten perusteella. Lanzheron-teatteriseura (Harkov, Ukraina). Pääsy lipulla.

Teatteri on perustettu vuonna 2008. Esityksissä näkyvät klassisen ja nykyaikaisen kirjallisuuden dramaturgia ja proosa.
Lanzheron teatteri on saanut palkintoja Saksassa, Makedoniassa, Liettuassa, Venäjällä ja muissa maissa. Näytelmä "Kirje Jumalalle" perustuu A. Krymin kertomuksiin rakkaudesta, armollisuudesta ja jokaisen ihmisen oikeudesta olla onnellinen. Näytelmä venäjän kielellä.

Näytelmästä lisää: https://www.youtube.com/watch?v=yOkkojW5I1c&app=desktop

18.30-19.30 - Näytelmä: "Päällystakki". N. Gogolin kertomukseen perustuva esitys. Harlekiini-teatteriseura (Vilna, Liettua). Pääsy lipulla. Huoneteatteri (Sammonkatu 4).

Harlekiini on jo osallistunut Jyväskylän teatterifestivaaliin "Sampo – mylly", jossa Liettuan puolesta esitti nuoriso. Nyt meillä on teatteriseuran aikuiset esiintyjät. Teatteri on saanut eri palkintoja kilpailuissa ja erinomaisia palautteita mm. Itävallassa, Belgiassa, Tšekissa, Venäjällä, Tanskassa, Monacossa, Ranskassa, Ruotsissa ja Saksassa.
Teatteri käsittelee eri aiheita klovniesityksissä ja slapstick – tyyppisissä esityksissä.
Näytelmä "Päällystakki" on Gogolin teokseen perustuva omalaatuinen tulkinta. Päähahmo Akakiy Akakievichin lisäksi esillä on hänen ajatuksensa ja tunteensa, jotka heräävät eloon erillisinä ns. ajatushahmona ja tunnehahmona. Kriitikkojen mukaan näytelmässä näkyy ei pelkästään päähahmo, vaan koko N. Gogolin ajatusmaailma. Näytelmä venäjän kielellä.

20.30 – 22.30 — Keskustelutilaisuus. Yleisö voi osallistua keskusteluun. (Huoneteatteri, Sammonkatu 4) — Vapaa pääsy.

27.8. sunnuntai

13.00-15.20 — Näytelmä "Piiritys". Jyväskyläläinen teatteriseura "Art Master".
E. Grishkovetzin teokseen perustuva esitys. Pääsy lipulla. Huoneteatteri (Sammonkatu 4).

Teatteri Art Master on perustettu vuonna 2010. Teatteriseurassa esiintyvät nuoret ja aikuiset sekä lapset omassa teatteristudiossa "Balaganchik". Esityksissä käsitellään venäläisen ja muun klassista kirjallisuutta ja nykyajan dramaturgiaa.
Näytelmä "Piiristys" on ensimmäinen E. Grishkovetzin teokseen perustuva esitys Venäjän ulkopuolella. Siinä yhdistyvät elävät keskustelut ja Grishkovetzin omalaatuinen huumorintaju. Esitys on saanut erinomaisia palautteita katsojilta ja kriitikoilta!
Näytelmästä lisää: https://www.youtube.com/watch?v=Ij0EqkbO7Xg

Esitysten paikka: Jyväskylän Huoneteatteri (Jyväskylä, Sammonkatu 4).

Lippujen varaukset: +358504065275 tai art-master@art-master.fi
Alennukset:
1 näytelmä – 16 € (Art Masterin jäsenille 14€)
2 näytelmää – 16+12=28 € (Art Masterin jäsenille 26€)
3 näytelmää – 16+12+9=37 € (Art Masterin jäsenille 35€)
4 näytelmää – 16+12+9+8=45 € (Art Masterin jäsenille 42€)
5 näytelmää – 16+12+9+8+5=50 € (Art Masterin jäsenille 47€)

Tervetuloa!