Tapahtuipa kerran vedenalaisessa valtakunnassa

Omistettu uudenvuoden esitykselle…

No niin… ”Tapahtuipa kerran vedenalaisessa valtakunnassa…”
Tapahtumat sijoittuvat Keski-Suomen järviin nykyaikana. Järvien asukkaat kuningas Kivi Vedenalainen (Sergei Tuhkanen), hänen vaimonsa Aallotar (Nadezhda Tuhkanen) ja heidän tyttärensä, prinsessa Infantti-Akvantti (Natalia Moskalenko) elävät sopuisasti vedenalaisessa valtakunnassaan. Eihän siinä mitään, että uudeksi vuodeksi vaatimaton prinsessa Akvantti haluaisi hovineitiensä Seireenin ja Mureenan ”hyväntahtoisesta” neuvosta saada isältään kalliin ja epätavallisen lahjan – diskon Vesipuistoon! Ja mistä Kivellä olisi tällaisia rahoja?! Hän ei ole merien vaan järvien kuningas! Sellaisia rikkauksia ei ole järvissä, ja hovi on kriisissä. Mitä tehdä kuningas-paralle…?

Onneksi draama päättyy hollywoodmaisesti onnelliseen loppuun! Sukeltaja-Ivanin (Alexandr Lobski) avulla Akvantti vapautuu Seireenin ja Mureenan pahoilta loitsuilta, hänen silmänsä avautuvat, ja hän ymmärtää, että hovineidit, kuningas Kiven järven pääministeri Omarin johdolla, halusivat syöstä kuningas Kiven vallasta ja hallita kaikkia järviä itsevaltaisesti!

Omar (Sergei Tsvetkov) ja hänen ”ystävällinen” seurueensa Seireeni ja Mureena (Mila Tsvetkova ja Olga Lobskaja) ansaitsevat erilliset aplodit monologien, innostavien tanssien ja laulujen vuoksi! Ylipäänsä hämmästyttävää, miten ”kotiteatterimainen” ryhmä voi niin ammattimaisesti valmistaa esityksen, ommella niin kauniita pukuja ja saada yleisö ”syttymään”! Merenneidot helmiäisissä mekoissa olivat vertaansa vailla! Bravo kaikille ja kiitos tästä hienosta esityksestä ja upeasta uudenvuoden juhlien alusta!

Toivomme, että ilahdutatte meitä myös vuonna 2014 uusilla esityksillänne.

Svetlana Kanarskaja, katsoja
Suomennos: Maria Lepistö