Näytelmät

Festivaalit

Art-Master Nuorten teatteriryhmässä harrastavat teatterista innostuneet nuoret, iloiset tytöt ja pojat, jotka eivät malta istua paikallaan. He harjoittelevat innostuneena ilmaisevaa liikettä, artikulaatiota, sekä opettelevat lavalla olemista ja yhdessä työskentelyä. Jotkut ”studiolaiset” osallistuvat jo aikuisten näytelmiinkin. Nämä nuoret pärjäävät mainiosti rooleissaan näytelmissä Keitä me olemme? Eli Ilja Iljitsin unetMuistorukous, Anjutan uniTapahtuipa kerran vedenalaisessa valtakunnassaVenäläisten bardilaulujen iltaIhmiset, hyvät ihmiset, tervehdys!, Sotilas Andrei etsii onnea (venäläisten kansansatujen pohjalta), Januszin evankeliumi, Legendat tähdistöistä, Pikku prinssi, Opi lentämään (Lokki Joonatan), Ruutuhyppelyä, hulinaa ja hölynpölyä, #RakastanVihaan, Mako ja hillitön riehuntaNuorille tarjotaan myös muuta kuin jokaviikkoisia harjoituksia. Jokainen tapaaminen studiossa alkaa yhteisestä, lämminhenkisestä keskustelusta kynttilävalossa. Nuorilla on ainutlaatuinen tilaisuus puhua omista ongelmistaan, iloistaan ja suruistaan, ja löytää vastauksia elämän hankaliin kysymyksiin.

Nuorisotoiminnan päätavoitteet nuorten teatteriryhmässä:
- auttaa murrosiän ongelmien käsittelyssä (suhteet vanhempiin ja ikätovereihin, itsetunnon kehittäminen, päämäärien asettaminen jne.)
- auttaa murrosikäisiä maahanmuuttajia sopeutumaan uuteen ympäristöön säilyttäen samalla oman identiteetin
- parantaa elämänlaatua
- tarjota tekemistä vapaa-ajalla
- kannustaa nuoria terveisiin elintapoihin

Harjoitukset järjestetään Art-Master-teatterin tiloissa Jyväskylässä, osoite Laikuttajantie 2.
Nuorten teatteriryhmän toiminnan pääsisällöt:
- harjoitellaan vapautumista ja rentoutumista, kykyä toimia ryhmässä, puhumista, kehollista ilmaisua
- yhtenä toimintamenetelmänä käytetään psykodraamaa (nuoret keskustelevat yhdessä ongelmista ja esittävät hankalia konfliktitilanteita, sen jälkeen kaikki yhdessä yrittävät löytää ratkaisun, ohjaaja on mukana tarkkailemassa ja auttamassa).
- tehdään näytelmiä ajankohtaisista nuoriin liittyvistä aiheista
- vierailuesityksiä muihin kaupunkeihin Suomessa
- osallistutaan nuorten festivaaleille ja foorumeihin
- leirejä nuorille

Nuorten teatteristudio (2 kertaa viikossa) 13-17-vuotiaita.
Esitykset, festivaalit, kiertueet, leirit ja kansainväliset projektit, näyttämö- ja elämäntapahtumien mestarikurssit, puhe, kaikenlaisten taiteiden perusteiden oppiminen, venäjän kielen ylläpitäminen ja kehittäminen.
Tunnit alkavat maanantaina 5. elokuuta. 2019 Ensimmäinen oppitunti klo 16.00 (!)
Maanantai klo 18.15-19.45
Perjantai 17.45-18.45