Tervetuloa mukaan aikuisten teatteristudio Art-Masterin toimintaan!

Teatteristudion harjoitukset suomeksi pidetään osoitteessa Laikuttajantie 2 Jyväskylä torstaisin klo 17.30–19.00. Tiedustelut puhelimitse +358 50 406-52-75.

Teatteristudio Art-Masterin ensimmäinen esitys tapahtui 27. maaliskuuta 2011, kansainvälisenä teatteripäivänä. Se oli myös ensimmäinen vuosipäivämme. Näytelmä ”Keitä me olemme? Eli Ilja Iljitsin unet” sai yleisöltä lämpimän vastaanoton, ja näyttelijöitä ylistettiin vuolaasti. Mutta mistä kaikki alkoi?

Teatteri syntyi Jyväskylän yliopiston Venäjän kulttuurihistorian kurssin jatkeena. Kurssin aikana toteutettiin otoksia klassisesta näytelmätieteestä. Kurssin luennoitsijana toimi Kira Mirutenko, joka oli jo pitkään ollut mukana teatteritoiminnassa. Hänellä on näyttelijän ja teatteri-ilmaisun tutkinto, teatterikokemusta, ja hän opettaa MHAT-koulustudiossa Moskovassa, joka on yksi teatterimaailman huippukouluista.

Luennoitsijan ja kurssin osanottajien välille syntyi luottavainen, luova vuorovaikutus, jonka pohjalta yhteisiä teatteriharjoituksia päätettiin jatkaa kurssin jälkeenkin. Teatterikärpäsen puraisemiin opiskelijoihin liittyi pian muitakin innokkaita, eri ammattiryhmistä ja ikäluokista. Kaikki halusivat löytää tavan ilmaista itseään ja teatteri sellaisen avokäsin tarjosi.

Näin syntyi meidän teatterimme. Tai voisi sanoa, että näin me löysimme sen ja toisemme. Teatteri nimittäin syntyi varsinaisesti vasta ensimmäisen näytöksen aikana. Pitkä harjoittelu ja työ palkittiin yleisön suosionosoituksin, eikä kukaan enää kaivannut polkua takaisin entiseen.

Kolme vuotta "Art-Master" on ollut venäjänkielisen yhdistyksen "Feniks":in osana, Feniks ry on auttanut Art-Masteria kasvamaan ja kehittymään.  Vuonna 2014 perustettiin itsenäinen yhdistys Art Master ry.

Nykyisin meillä on monenlaista ohjelmaa. Art-Masterin voi tavata aikuisten draamanäytelmien, lasten nukke-esitysten tai erilaisten konserttiohjelmistojen parista. Me kasvamme ja luomme omaa polkuamme. Tulevaisuudessa säihkyy uusia ensi-iltoja, kiertueita, festareita, hullua luovuutta ja onnistumisia. Ja kaikessa tärkeintä on yhdessä tekeminen.