Sampo - 2018

Sampo – onnen mylly -festivaali-2018 kokosi yhteen 87 osanottajaa ja viisi teatteriryhmää neljästä eri maasta: Suomi, Ukraine ja Venäjä.Festivaalin ohjelma koostui seuraavista tapahtumista: 5 näytelmää; 4 teatteritaiteeseen ja venäjän kieleen liittyvää työpajaa ja harjoitusta, joiden ohjaajina toimi opettajia Venäjältä, Ukrainelta;  kaksikielisyyttä käsittelevä seminaari lasten vanhemmille; tunnettujen taiteilijoiden töihin liittyvä cosplay; Jyväskylän kiertoajelu ja luontoretki Hiihtomaahan.

Festivaalin aikana osanottajilla oli mahdollisuus solmia uusia kontakteja ja jakaa kokemuksia, oppia uusia tietoja ja taitoja. Festivaalin työkielenä oli venäjä, joten eri maista tulevilla nuorilla oli mahdollisuus monipuoliseen kanssakäymiseen venäjän kielellä ja oman kielitaidon kehittämiseen työpajojen ja harjoitusten aikana.

Kokonaisuudessaan festivaali osoitti, että Keski-Suomessa järjestettävät venäjänkieliset kulttuuri-tapahtumat saavat osakseen runsaasti mielenkiintoa. Festivaalin korkeatasoinen toteutus antaa aiheen toivoa, että Art-Masterin järjestämistä venäjänkielisten teattereiden festivaaleista tulee hyvä perinne. 

Ruutuhyppelyä, hulinaa ja hölynpölyä (Art-Master-teatteri, JKL) 

Puoli valtakuntaa kissasta (Šhutik-teatteri, Moskova) 

Satu kalastajasta ja kalasta (Peremena-teatteri, Solikamsk) 

Isoisäni oli kirsikkapuu (Malyi teatr kukol, Pietari) 

Lumikuningattaren salaisuus (Kalambur-teatteri, Harkov) 

Seminaari kaksikielisten lasten vanhemmille: Kaksikielisyys – miten välttää ongelmat